Hooggebergtes hebben we hier in Nederland niet. Planten uit berggebieden echter wel. De Campanula is hier een mooi voorbeeld van. De Campanula komt van oorsprong uit de berggebieden van het noordelijk halfrond. In Europa kan je ze als grote pol of als enkel plantje vinden in berggebieden als de Karpaten, de Pyreneeën en de Alpen. Verder ook in landen als Bosnië, Hongarije, Roemenie en Tsjechië.
Campanula komt van het woord campa. Campa is latijn voor “klokje”. Daarom wordt de Campanula ook wel “klokjesbloem” genoemd. Ook de naam Ambella komt van het woord bel of klokje, precies zoals de bloem van de Ambella er uit ziet; als een klokje. Daarnaast staat het woord “bella” natuurlijk voor mooi, precies wat de Campanula Ambella is.
De Campanula of klokjesbloem is een ideale plant voor zowel binnen in de huiskamer als buiten op het terras. De Campanula Ambella is veelzijdig en kan op allerlei manieren gebruikt worden om uw tuin of balkon op te fleuren. Denk daarbij aan het planten in uw borders, het maken van mooie hanging baskets of het opmaken van mooie potten voor op uw terras of tuintafel. Welke mogelijkheid u ook kiest, de Campanula zorgt zeker voor een schitterende bloemenzee. Zowel de paarse als de witte Campanula zijn schitterend als je er een paar bij elkaar in 1 pot zet, maar durf ook zeker eens de twee kleuren te combineren.
De Campanula Ambella is winterhard, ook als ze binnen heeft gestaan kan ze na de bloei buiten in de volle grond geplaatst worden. De plant staat bekend door haar lange bloeiduur. Als u echt goed voor haar zorgt, bloeit ze misschien wel drie keer! De Campanula is leverbaar in de kleuren wit en paars. De Campanula heeft drie à vier maal per week water nodig en bij veel zon bij voorkeur iedere dag. De bloeitijd van de Campanula binnenshuis is 2 tot 3 weken. Buiten is dat ruim 6 weken.
De Campanula Ambella bloeit van het vroege voorjaar tot de late nazomer. Voor een goede doorbloei is het noodzakelijk de oude ranken regelmatig te verwijderen. U kunt deze eenvoudig met de hand afbreken.